Afgelopen zomer vertrok onze VIP touringcar naar Normandië om de herdenking bij te wonen. Deze rit werd als onvergetelijk ervaren. Langs prachtige uitgestrekte vlakten richting de zee waar de slag rond D-Day voltrok. Het D-Day museum was ook één van de hoogtepunten van de reis. Onderweg is ook een keertje extra gestopt om foto’s te maken bij oudheden.

Het Musée du Débarquement (D-Day Museum) ligt op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 zijn geland. In 10 fasen wordt het verhaal verteld van de gebeurtenissen op D-Day. Vanaf de voorbereidingen tot aan de afloop en de overwinning. Het parcours is volledig chronologisch van opzet, u duikt in de geschiedenis van de invasie en ontdekt een rijke collectie voorwerpen, voertuigen en ma-terieel. Het topstuk van het museum is de originele Amerikaanse bommenwerper B-26 Marauder: deze staat tentoongesteld in een hangar die daar speciaal voor is ontworpen.

De rit was zo ontspannen, ik zei tegen mijn man, dit lijkt wel een vliegtuigreis

In 2019 is het 75 jaar geleden dat D-Day voltrok. Een onvergetelijk bezoek is vanaf heden te boeken bij onze verkoop. Informeer naar de mogelijkheden.