Het coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. We spreken over een pandemie en corona raakt de wereldeconomie. Inmiddels zijn de richtlijnen in touringcars duidelijk voor passagiers en bestuurder. Alle zitplaatsen kunnen weer worden geboekt voor elke busrit.

Uw geboekte rit(ten)
Wij begrijpen volkomen, in deze onzekere tijden, dat u uw rit wilt annuleren of verplaatsen naar een latere datum dit jaar. Op al onze overeenkomsten zijn de Algemene Vervoer- en Reisvoorwaarden van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) van toepassing. Onze intentie is hier coulant mee om te gaan maar annuleringen zullen niet volledig zonder kosten zijn om ook ons bestaansrecht te houden.

Voorzorgsmaatregelen
Wij volgen consequent de actuele richtlijnen van het RIVM en de GGD. Wij zorgen dat onze voertuigen extra worden schoongemaakt na elk gereden rit. Ook nemen de chauffeurs gepaste afstand tot onze passagiers in acht en mogen de eerste rijen zitplaatsen rechts en links in de bus niet gebruikt worden. Deze crisis vraagt uitdrukkelijk aan een ieder verantwoordelijkheid te nemen. Uw gezondheid en van onze medewerkers is voor ons het belangrijkst.

Op kantoor
Ons kantoor is beperkt bezet door collega’s om de voortgang van de processen te bewaken. Om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen werken de kantoormedewerkers per afdeling tijdelijk om de dag op kantoor. Daar waar mogelijk werkt men thuis.

Omboeken van uw rit
Wij kunnen uw rit omboeken naar een latere datum in 2020, echter zijn wij afhankelijk van de op dat moment gevulde planning. Wij hebben reeds door alle omgeboekte ritten en maatregelen een volle planning aan het einde van het jaar waardoor wij extra kosten moeten maken om alle ritten weg te rijden. Mocht u uw rit verplaatsen naar 2021 dan dient u rekening te houden met een nog nader (door rekeninstituut Panteia NEA) vast te stellen indexering.

Uw opdracht annuleren
In dit geval zijn we genoodzaakt de annuleringsvoorwaarden (Artikel 5) te hanteren.

De toekomst
Wij volgen nauwlettend alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Deze tijd brengt onzekerheid met zich mee. Een ideale oplossing is er niet, maar door begrip voor elkaar te tonen en elkaar te helpen, komen we een heel eind. Wij zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Bij touringcarvervoer mag de volledige capaciteit van de bus kan gebruikt worden, onder de volgende voorwaarden:
– De passagiers houden anderhalve meter afstand tot de chauffeur
– Passagiers vanaf 13 jaar dragen mondkapjes
– De passagiers verklaren vooraf dat zij gezond instappen.
– Zie verder de Covid19 Richtlijn Touringcar vervoer

De gezondheid van iedereen staat voorop en in een ruime touringcar is dit zeker mogelijk.

Zorg voor u zelf en voor elkaar.